Prvi trening

04. 07. 2007. godine…

Danas su na terenu iza osnovne škole zvanično počele pripreme za novu letnju sezonu Košarkaškog kluba “Tamnava Penzosi”. Treninzi će u početku biti otvoreni za javnost, a kako se bude bližio početak sezone, ekipa će se posvetiti radu negde u miru i tišini, daleko od očiju novinara i paparaca. Svaki početak je težak, pa i početak sezone za ovaj klub. Naime, pripeme nisu počele na vreme zbog nedostatka adekvatne opreme, jer ni posle duge potrage nije nađena iole pristojna lopta. Ipak, danas je odrađen prvi trening i stanje koje smo zatekli daje nam za pravo da se nadamo da će ovaj klub baš ove sezone doživeti svoje zvezdane trenutke. Međutim, ni danas nije moglo da prođe bez problema.

Trening je kasnio sa početkom zbog toga što je ćerka plejmejkera Stefana Teodosića, nekada igrača juniorske ekipe Gunjevac Loosers, Natalija plakala, pa su Vladimir Gaćinović Spejs, naš kapiten, najbolji igrač, a po potrebi i pshijatar ekipe i Andrea Teodosić Andrea deo svog dragocenog vremena utrošili da je smire. Nakon što je to obavljeno, stručni štab se suočio sa otkazima pojedinih igrača.

Marko Leontijević Kepa, pouzdani bek šuter bele puti, danas je imao zakazano šišanje. Milan Milićević Bomba, neprelazni centar poreklom sa Islanda, borio je svoju borbu sa nesnosnom vrućinom, zbog koje je odložio ne samo dolazak na trening, već i posetu ubskom bazenu. Saša Milićević Makanja, za koga se čuva mesto niskog krila, nije ni opravdao svoj nedolazak. Vladimir Krstić Krsta nalazi se negde u prašumama Zvezdare i planira da odatle nađe put kući negde početkom sledeće nedelje. Sa igračima Miroslavom Ninkovićem Mikom i Draganom Vićentićem Vučinom nije stupljeno u kontakt, iako su obojica izrazila želju da nastupaju za ovaj slavni klub. Jedini koji danas nije došao iz opravdanog razloga bio je Marko Gaćinović – Nidža Spejs Junior, koji je izvrnuo zglob pre par nedelja, ali ni taj hendikep ga ne bi sprečio da trenira sa ionako hendikepiranim ostatkom ekipe da sutra ne polaže važan ispit.

O namerama ovog kluba za naš sajt govori samozvani predsednik, Stefan Teodosić, čija je pozicija u klubu ozbiljno uzdrmana nakon je popio svu vodu namenjenu bebi i na taj način se pokazao jako neodgovornim : “Želja nam je da okupimo sve ljude našeg uzrasta, koji su usled ničim izazvanih sankcija i Nato-bombardovanja postali penzioneri pre vremena. Takođe, želimo da uključimo što više ljudi u bavljenje ovim nekad popularnim sportom i razmrdamo najbolji deo našeg grada, koji je zbog lošeg života zapustio svoj telesni izgled. U pregovorima smo sa Veranom Mijatovićem Fidelom i Savom Petronićem Sentom, čiji se psihofizički profili i ambicije poklapaju sa klupskim. Duhovnu i igračku podršku trebalo bi da daje i Vuk Jovanović Papadopulos, jedan o težih centara, a kako vreme prolazi, biće i sve teži i na taj način se potpuno uklopiti u našu koncepciju.”

Treninzi su svaki dan iza osnovne škole, a termin je fleksibilan i prilagođava se potrebama pojedinaca. Nekad počinje u 18h, a nekada u 19. Završava se kada igračima ponestane i poslednji atom snage, kada se prelazi na razradu taktike i akcionog plana u prostorijama kluba, u pivnici Belfast, čiji vlasnik Dejan Maksimović Maksa usled profesionalnih obaveza klubu pomaže na ovaj način

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s