Tamnava trip

Objavljeno: 12. avgusta 2009. od strane Marko pod Penzos Production, Priče

Kao i svi veliki projekti („Velika Srbija“, „Evropska Zvezda“) „Tamnava trip“ je izgledao kao nemoguća misija u samom početku. Ideja je bila da se okupe svi Penzosi koji su poreklom iz Sovljaka i Velsa i obiđu svoju prapostojbinu na način na koji su naši preci prešli od Vrata naroda do ovih krajeva. Sent je prilikom izrade studije opravdanosti utvrdio da cena volova i konja visoka tako da smo rešili da prevozno sredstvo ipak budu bicikli. U studiji je utvrđena i tačna maršruta gudurama Tamnave, Sovljak-Brezovica-Kalinovac-Banjani-Vrelo-Takovo-Ub-Talovi-Hladan sok od višnje. Sasvim iznenada i bez tehničke dokumentacije hrabri penzosi u sastavu Sent, Fidel i MarX su krenuli u pustolovinu sa malim zakašnjenjem zbog traženja izgubljene mačke.

Na put su penzosi krenuli veseli i razdragani ali već posle prvog uspona umesto smeha na licu im se pojavilo crvenilo i znoj. Naravno u tim teškim trenucima našim junacima se otela i po koja sočna psovka, međutim to nije ništa prema sočnosti psovki koje je Sent uputio braći po biciklima. Pred jedan od uspona Sent je Fidelu i MarXu rekao da ubrzaju ne bi li imali što veći zalet za predstojeće napore. Zaneseni pričom o globalnim problemima (mir u svetu, komunizam danas, seka, pfc…) Fidel i MarX su zaboravili druga koji je savlađivao uspon i nastavili da brzo voze. Tek posle izvesnog vremena odlučiše da sačekaju Senta, koji je još pristižući osuo paljbu.

Put je nastavljen prema Brezovici nakon kraćeg odmora, tj brisanja znoja i ispijanja vode. Sledeća prepreka za naše junake je bila raskrsnica koju je nepoznati projektant stavio, možete misliti, u sred Brezovice. Vođeni devizom svi putevi vode na Ub, krenuli su desno što je jako čudno.

Put kroz Brezovicu do Kalinovca je imao više etapa na kojima je uglavnom trijumfovao nosilac zelene majice Fidel koji je pored brzine pokazao i veštinu u izbegavanju prepreka životinjskog porekla. Pred poslednju etapu u Brezovici Sent je prikazao kako se biciklizam i hip-hop mogu ujediniti, vozio je bicikl bez ruku koje je koristio da prikaže neke znake nama običnim smrtnicima nepoznate ali kao što sam Sent kaže „Ko vas jebe“.

Ulazak u Kalinovac je obeležio put koji nigde lada nema dok sunce nije štedelo trojicu namernika. Ulazak u Kalinovac, gde u prelaznom roku zamalo nije prešao Blaža, smo obeležili još jednim ritualnim ispijanjem vode a MarX je iskoristio priliku da sms-om (Sovljak Messaging System) javi zabrinutim penzosima kako napreduju putešestvija i da fudbala taj dan neće biti.

Put kroz Kalinovac se takođe nije pokazao kao lak tako da je konačano određen zaslužen odmor i za bicikle. Sent se posebno pokazao dobar prema svom mezimcu i udahnuo mu malo svežeg Kalinovačkog vazduha u gume. Banjani su dočekali putnike već pred sumrak tako da je malo vremena bilo za zajebanciju, Nemanjinom ulicom su krenuli prema Vrelu u nameri da što pre stignu na odredište. Put do Uba je bio sa gušćim saobraćajem ali bez uzbrdica tako da su napravljene još samo dve pauze.

Sve što je lepo ima kraj, tako su naši junaci kraj svog putovanja dočekali utrnulih guzova ali sa željom da ispiju hladan sok od višanja u Sentovoj kući. Taj magičan napitak, kažu, ima moć da vrati iz mrtvih sve Sovljačane i njihove potomkea recept (Višnja, šećer i voda) se u tajnosti prenosi sa koleno na svako drugo koleno. Pored soka hrabre penzose nije dočekao niko, iako je bilo zagovoreno da im nove žute, crvene, zelene majice uruče pohotne pripadnice lepšeg pola. Što se tiče mačke sa početka, nije pronađena, sumnja se na prodavca mačke da je istu uzeo nazad u želji da je ponovo proda. Ali istinu možda nikad nećemo saznati

Advertisements
komentari
 1. Stefan kaže:

  Sent liči na Vudu Popaja 😀
  Višestruki LIKE za ovu potresnu priču, čitaću je još nekoliko puta 😀

 2. MarX kaže:

  И то си извалио на основу ових слика? Е, мој Стефане..веруј ми да сам `тео да бидем оштрији, али немам ту душу и срце! Бај д веј, ово је Сент, а не кукавни Маркс!

 3. Stefan kaže:

  Приметио сам да је Сент, јер тешко да би Маркс себе назвао ”кукавним”, пре би се дефинисао као ”убица дечјег лица”, ”латино заводник из ламела” или ”први убски мачо мен” 😉

 4. SJ Totti kaže:

  hteo bih posredstvom ovog komentara da se prijavim za sledeci `tour de ub` i s istog bih rado poslao neki zanimljiv MMS (murgas messaging system) s temom biciklistickih (bermuda) vratolomija 🙂

 5. Savа kao takav kaže:

  Изнеси своју молбу пред УО и бићеш обавештен о нашој одлуци у року од 15 дана.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s