Rock star sa Penzosima

Objavljeno: 25. jula 2007. od strane fidel pod Priče

Potpuno neočekivano na treningu Penzosa pojavila se velika zvezda metal-rock-a, Boško Radišić RNA. Ovaj pevač planetarno popularnog benda Space Eater vešto je na putu do školskog dvorišta izbegao obe svoje obožavateljke (dok bi ostali naši igrači učinili sve da ne izbegnu svoje).

rna

Mnogi koji ga danas znaju kao uspešnog imitatora Brusa Dikinsona ne znaju za nekadašnju Rninu sportsku tj. basket karijeru, od koje ga je odvukao virus zaraze metalom (koji mu je preneo kasnije uspešno izlečeni Miloje Mojićević Kruger).

RNA je bio perspektivno bek-krilo trećeg tima KK UB u sezoni 1996/97. i deo nepobedivog trija Nenadjebivih iz B odeljenja 80-og godišta (sa Veranom Mijatovićem Zverkom i Milošem Stanojevićem Roginim). Na vrelom betonu RNA je pokazao da serija koncerata (završena nastupom na Exit-u) nije ostavila traga na njegovoj težini i kondiciji. Istina, ekipa Tribute for Nenadjebive ‘80 (sa Stefanom umesto Miloša koji za sada uspešno čuva otadžbinu u valjevskoj kasarni) je dobila samo jedan basket protiv Viće, Marx-a i Vuka. RNA je nadmoćno demonstrirao tehniku napada protiv kojeg nema odbrane – tzv. guz-tehnika (odaćemo vam tajnu, ključna stvar je guranje dupetom ispod koša), ali su svi mogli da uvide dubok ritmički nesklad između nekadašnjih drugova iz gimnazijske klupe – njega i Fidela. Mada je bilo i atraktivnih dodavanja i koševa, RNA je Fidelu zamerao to što previše žuri, a ovaj njemu što je spor, tako da je utisak sa strane da im ni vreme ne protiče na isti način (neki kažu da se kreću po različitim trakama ovog vremensko-prostornog kontinuuma).

Advertisements
komentari
  1. Teodora kaže:

    Jednom mi je pričao o svim njegovim strategijama u košarci… Kao i uvek, smejala sam se dok me lice nije zabolelo.

    Samo tri dana pre nego što je prestao da diše bili smo na tom terenu i pored kafane u kojoj je imao ispraćaj svojevremeno. I dalje mi je teško da prihvatim da ga više nema.

    Grofe moj Avetiću, neka ti je laka crna zemlja…

    Slava.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s