Bez kapitena kao bez volje

Objavljeno: 8. jula 2007. od strane fidel pod Trening

Nedostatak kapitena Teodosića (pregovara sa sponzorima o nabavci dresova, patika i novih lopti), poletnog i uvek raspoloženog za igru Pece i do krajnjih granica borbenog Kepe se drastično odrazio na kvalitet danas prikazane igre. Penzosi su, pojačani mladim Kizom (koji je dobio i treći nadimak Zaki), danas igrali ne kao penzioneri već kao babe. U jednom trenutku koji je trajao dobrih 7,5minuta videli smo seriju od 25 uzastopnih promašaja. Do tada raspoložen za dobacivanja sa tribina jedini posmatrač Nidža Spejs Senior je zanemeo, pošao zdravom rukom prema kosi u nameri da je počupa, žaleći što ne može da uđe u igru i prekine agoniju,ali se predomislio imajući pred sobom primere (Vuka i Verana) šta čupanje kose učini od iste.

Inače, nastavilo se sa generacijskim podelama, s tim što su ovaj put uključene i neke fizičke karakteristike. Penzosi su se podelili na Starije I Ćoravije (Nidža Spejs Junior, Sava Sent i Veran Fidel Mijat) i Mlađe I Okatije (vuk Vuk, Zoki Kiza Zaki i Lepi Mika). Mada su sve prognoze bile na strani ovih drugih, a i fizičke predispozicije, konačni rezultat je bio 6:4 za Starije I Ćoravije (još jedan dokaz da narodne mudrosti kao što je ona “bez starca nema udarca” imaju neprolaznu vrednost).

drobnjak

Odlika igre Mlađih I Okatijih je bilo forsiranje šuta za tri poena i uzvikivanje “Drobnjak,Drobnjak”, čime su valjda mislili da isprovociraju iskusniju ekipu, ali Stariji se nisu dali.

va

MVP dana je bio Nidža Spejs Junior (od kog očekujemo gajbu Valjevskog) koji je briljirao svojim čuvenim slow-motion ulazima, zavidnu preciznost sa polu-distance je pokazala zvezda ubske hip-hop scene MC Sent, a Mijat je iznenadio depresivnom igrom u odbrani, lošim procentom šuta za tri poena i neočekivanim asistencijama koje su više iznenađivale njegove na to nenavikle saigrače, nego što su pomagale postizanju boljeg rezultata.

U gubitničkoj ekipi kao i uvek najborbeniji Mika Ninković, dok su trojkama zasipali koš vuk Vuk (najbolja leđna tehnika na Ubu i u okolini) i iz podmlatka priključeni Zoki Kiza Zaki (istina često desnom nogom gazi liniju na 6,25 ali nije mu zameriti). Najbolja akcija dana je bilo razmenjivanje duplog pasa izmedju Mijata i NS Juniora preko obruča dok ih je pratio izbezumljeni pogled Mike i ostalih.

Sve u svemu (začin C) ne bi bilo nezasluženo ni da su Mlađi pobedili u današnjoj za gledanje iscrpljujućoj borbi, ali nam se čini da je bitku prelomila ubska česmovača kojom su se obilno napili na ubskom pijacu pripadnici starije ekipe u pauzi na 4:3.

Advertisements
komentari
  1. Stefan kaže:

    Posle ove vesti, moj nepromišljeni gest još mi teže pada. Suza je krenula sama kada sam pročitao patnje već prilično napaćenog Spejsa. Za vreme suspenzije, treniraću punom snagom sa ličnim trenerom i već za vikend priključiću se pripremama Penzosa.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s